zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Žalúzie v plastových oknách? Pohodlie a ochrana

Žalúzií a roliet je dnes na trhu obrovské množstvo, najrôznejších dizajnov, tvarov a typov. Prvou podstatnou otázkou pri ich výbere je, či ich chcete mať zvonku, alebo zvnútra.

Ochrana pred svetlom, alebo aj pred horúčavou?

Vonkajšie, alebo tiež predokenné žalúzie majú tú nespornú výhodu, že okrem svetla zachytávajú tiež teplo a v letných mesiacoch zabránia prehrievaniu interiéru. Termoregulačné vlastnosti vonkajších žalúzií sa hodí aj v zime, keď zabraňujú únikom tepla. Oceníte tiež ich zvukovo-izolačné vlastnosti, ak bývate napríklad na rušnej ulici - zatiahnutá žalúzie totiž vonkajšie hluk znižuje o niekoľko decibelov.

Ochrana plastového okna

Stiahnuté predokenné žalúzie poskytujú veľmi účinnú ochranu plastovým oknám pred nepriazňou počasia. Šetrí okna tiež pred nadmerným prehrievaním a mechanickým poškodením skiel.

Ak budovu ešte len staviate, box vonkajších žalúzií môžete nechať ukryť rovno vo fasáde, aby bol neviditeľný. Aj v prípade, že sa pre žalúzie rozhodnete dodatočne, nie je problém ich namontovať neskôr - box bude síce viditeľný, ale žalúzie budú funkčné úplne rovnako.

Jednoduchá montáž a pohodlná údržba

Vnútorné žalúzie sú v porovnaní s vonkajšími lacnejšie a veľmi ľahko sa udržujú. Účinne regulujú slnečný svit a poskytujú príjemnú atmosféru v akejkoľvek miestnosti. Môžete vyberať zo širokej ponuky najrôznejších farieb a materiálov a skvele tak doplniť celkový vzhľad interiéru.

Na výber máte nielen medzi horizontálnymi či vertikálnymi žalúziami, ale môžete zvoliť napríklad tiež látkové, či skladané žalúzie plissé. Najčastejším materiálom, z ktorého sa žalúzie vyrába, je hliník, ale vyskúšať môžete tiež prírodné drevené žalúzie.

Vnútorné žalúzie sa tak ľahko montujú, že nemusíte utrácať za remeselníka, ktorý by to urobiť za vás. Zameranie žalúzií je hračka, ku ktorej vám stačí iba ceruzka, papier a zvinovací meter. A samotnú montáž zvládnete pomocou vŕtačky, skrutkovača, nože, nožníc a klieští behom chvíle. Stačí sa pozrieť na návod a žalúzie si pripevníte sami ľavou zadnou.

Okná a žalúzie? nerozlučná dvojka

Doprajte svojim plastovým oknám tú správnu ochranu a kúpte si žalúzie. Okná dlhšie vydrží, budú sa ľahšie udržiavať, a pokiaľ zvolíte vonkajšie žalúzie, neohrozí ich ani silný dážď. Tieniaca technika má blahodarný vplyv aj na kvalitu spánku, pretože keď spíme, potrebujeme dostatok tmy, aby si naše telo odpočinuli. Tak sa nenechajte rušiť slnečnými lúčmi!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Obľúbené duorolety máme taktiež aj vo farebných odtieňoch!

Špeciálnym typom rolety sú tzv. duorolety, ktoré kombinujú dva pruhy látok. Jeden pruh je priehľadný a druhý tieniaci, takže si môžete ľahko regulovať koľko svetla pustite do interiéru. Tento typ je tienenia je výnimočný nielen svojou funkčnosťou, ale taktiež dizajnom. Po novom si okrem stávajúcich odtieňov môžete vybrať aj z ďalších farieb, ktoré zaručene rozžiaria váš interiér.

Netypické vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú elegantné, ľahko sa udržujú a naviac sa hodia nielen pre väčšie presklené plochy, ale aj pre plochy atypické. Ak vám tento typ tienenia páči, môžete si ho nechať v podstate pre akékoľvek okno.

Inteligentné tieniace systémy: budúcnosť domácej automatizácie

V dnešnej dobe, keď technológia neustále napreduje, sa inteligentné tienenie systémov stáva neoddeliteľnou súčasťou konceptu smart domovov. Produkty od popredného výrobcu Somfy, lídra v oblasti automatizovaných riešení pre domácnosti, znamenajú pre inteligentné tienenie systémov obrovský krok vpred. Sú synonymom pre inováciu a komfort, ktoré transformujú každodenný život.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...