zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom, aby sme sa v interiéri po dobu teplých letných dní cítili čo najpríjemnejšie.

Jedným z možných variantov je tienenie strešného okna. Ako? Nejlepšou voľbou je vonkajšie tienenie, ktoré zabráni dopadu slnečného teplého žiarenia na sklo. V našej ponuke nájdete screenovú roletu pre strešné okná. Roleta chráni pred prehrievaním vďaka látke – technickej tkanine, ktorá je špeciálne vyvinutá pre zaistenie ochrany proti slnečnému žiareniu, prieniku tepla a zabezpečeniu optimálneho svetla v miestnosti. Vo výbere je široká škála látok s rôznymi stupňami priepustnosti. Bližšie vlastnosti látok sú uvedené u jednotlivých druhov vo vzorkovníku u produktu. Zvolením vhodnej alternatívy tkaniny docielite ochranu podkrovia pred tepelným a svetelným žiarením. Vymeraná a vyrobená roleta na mieru sa upevní priskrutkovaním jej boxu do oplechovania horného rámu. Svoju funkciu má roleta i v zime, kedy bráni úniku tepla, chráni proti poveternostným vplyvom a hluku z vonku.

Ďalším pomocníkom môže byť i interiérová látková roleta pre strešné okná. Látka je vedená vo vodiacich hliníkových lištách, ktoré zabránia prieniku svetla po strane okna. Náš dodávateľ a český výrobca Isotra a.s. má pre väčšinu typizovaných okien prechodníkové tabuľky, vďaka ktorým zabezpečia výrobu roletky na mieru. Stačí vybrať výrobcu a model okna, ktorý v podkroví máte. Pokiaľ konkrétny typ v tabuľke okien nenájdete alebo si nie ste istý, je potrebné vykonať vymeranie. Vymeriava sa viditeľná sklená plocha u skla od ostenia po ostenie, vnútorný rozmer zasklievacích líšt na vrcholoch rámu a hĺbka rámu. Podrobnejší návod nájdete na stránkach produktov vrátane videonávodu. Pre vysoké zatemnenie miestnosti a získanie nízkeho prepustenia tepla odporúčame látky z kategórie úplne zatemňujúce.

  

Využite jarné obdobie pre zaistenie komfortnejšieho prostredia vo vašom podkroví, aby vás blížiace sa teplé letné dni neprekvapili. Vďaka externej tieniacej technike znížite teplotu v miestnosti a zatiahnutím látkovej rolety s látkou blackout si pospíte tak dlho, ako budete chcieť. Skoré ranné slniečko na vás nedosiahne.


Pavel Hrdlička




Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 2. diel Vonkajšie žalúzie

Veľké presklené plochy a francúzske okná sú v poslednej dobe populárny variant pri stavbe rodinných aj komerčných stavieb. S týmto trendom rastie taktiež dopyt po vhodnom zatienení týchto plôch, ktoré by zároveň zabránilo prehrievaniu interiéru v lete a úniku tepla v zimnom období. A práve tieto vlastnosti má vonkajšia tieniaca technika.

Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

 

Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.