zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom, aby sme sa v interiéri po dobu teplých letných dní cítili čo najpríjemnejšie.

Jedným z možných variantov je tienenie strešného okna. Ako? Nejlepšou voľbou je vonkajšie tienenie, ktoré zabráni dopadu slnečného teplého žiarenia na sklo. V našej ponuke nájdete screenovú roletu pre strešné okná. Roleta chráni pred prehrievaním vďaka látke – technickej tkanine, ktorá je špeciálne vyvinutá pre zaistenie ochrany proti slnečnému žiareniu, prieniku tepla a zabezpečeniu optimálneho svetla v miestnosti. Vo výbere je široká škála látok s rôznymi stupňami priepustnosti. Bližšie vlastnosti látok sú uvedené u jednotlivých druhov vo vzorkovníku u produktu. Zvolením vhodnej alternatívy tkaniny docielite ochranu podkrovia pred tepelným a svetelným žiarením. Vymeraná a vyrobená roleta na mieru sa upevní priskrutkovaním jej boxu do oplechovania horného rámu. Svoju funkciu má roleta i v zime, kedy bráni úniku tepla, chráni proti poveternostným vplyvom a hluku z vonku.

Ďalším pomocníkom môže byť i interiérová látková roleta pre strešné okná. Látka je vedená vo vodiacich hliníkových lištách, ktoré zabránia prieniku svetla po strane okna. Náš dodávateľ a český výrobca Isotra a.s. má pre väčšinu typizovaných okien prechodníkové tabuľky, vďaka ktorým zabezpečia výrobu roletky na mieru. Stačí vybrať výrobcu a model okna, ktorý v podkroví máte. Pokiaľ konkrétny typ v tabuľke okien nenájdete alebo si nie ste istý, je potrebné vykonať vymeranie. Vymeriava sa viditeľná sklená plocha u skla od ostenia po ostenie, vnútorný rozmer zasklievacích líšt na vrcholoch rámu a hĺbka rámu. Podrobnejší návod nájdete na stránkach produktov vrátane videonávodu. Pre vysoké zatemnenie miestnosti a získanie nízkeho prepustenia tepla odporúčame látky z kategórie úplne zatemňujúce.

  

Využite jarné obdobie pre zaistenie komfortnejšieho prostredia vo vašom podkroví, aby vás blížiace sa teplé letné dni neprekvapili. Vďaka externej tieniacej technike znížite teplotu v miestnosti a zatiahnutím látkovej rolety s látkou blackout si pospíte tak dlho, ako budete chcieť. Skoré ranné slniečko na vás nedosiahne.


Pavel Hrdlička




Aká je najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu?

Súkromie, pocit bezpečia, ale i okrasný prvok - všetky tieto funkcie môže spĺňať vhodne zvolený plot. Premýšľate aký typ vybrať? Potom nezabudnite tiež na ďalšie dôležité vlastnosti, ako je napríklad jeho odolnosť a nenáročnosť údržby.

Najčastejšie poruchy horizontálnych žalúzií: Ako si ich môžete sami opraviť?

Podarilo sa vám nechtiac pretrhnúť retiazku u žalúzie, prasknúť silónové lanko alebo inak poničiť už namontovanú žalúziu? Nevešajte hlavu, nie je to nič, čo by nešlo vyriešiť. A s náhradnými dielmi a manuálmi pre opravu od nás to zvládnete dokonca aj svojpomocne.

Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.

Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.