zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si vybrať správne žalúzie pre vaše okná?

Sedíte doma a premýšľate, aké tienenie by bolo pre váš domov vhodné? Pozrite sa na pár rád v našom sprievodcovi. Ľahšie sa potom rozhodnete pre správny typ.

Sprievodca pre domácich majstrov: Ako vybrať správne tienenie pre vaše okná?

  1. Presné meranie, aby tienenie dokonale sedelo

    Najprv je potrebné starostlivo zmerať okná. Správne rozmery sú základom pre výber žalúzií, ktoré budú dokonale pasovať a efektívne tieniť. Meranie zahŕňa šírku, výšku aj hĺbku okenného rámu. U každého tienenia nájdete na našom e-shope vždy manuály aj videonávody, ktoré vás touto činnosťou krok za krokom prevedú.
  2. Výber materiálu s ohľadom na ráz domácnosti

    Vyberte si materiál, ktorý najlepšie zodpovedá požiadavkám na funkciu a štýl vášho domova. Hliníkové žalúzie sú odolné a ľahko sa udržiavajú, drevené žalúzie pridávajú interiéru teplý a prírodný nádych, zatiaľ čo textilné varianty ponúkajú mnoho možností regulácie svetla a súkromia.
  3. Ovládanie podľa vašich preferencií

    Pri výbere ovládania myslite na svoje potreby a preferencie. Máte radi klasiku a jednoduchosť manuálneho ovládania, alebo dávate prednosť moderným technológiám, ako sú motorizované žalúzie ovládané cez smartfón?
  4. Optimalizácia pre orientáciu okna

    Orientácia okna významne ovplyvňuje výber tienenia. Pre južnú stranu je dôležité mať možnosť regulácie svetla kvôli intenzívnemu slnku, zatiaľ čo na severnej strane môže byť dôležitejšia tepelná izolácia.
  5. Profesionálne rady, keď sa stratíte

    Ak si nie ste istí svojím výberom, alebo čelíte špecifickým výzvam, neváhajte sa obrátiť na našu zákaznícku podporu. Aj krátka konzultácia vám môže pomôcť nájsť ideálne riešenie presne pre vaše potreby.
  6. Časté otázky a odpovede pre samostatných remeselníkov

    Využite skúsenosti ostatných domácich majstrov. Fóra, diskusné skupiny alebo webové stránky môžu byť bohatým zdrojom informácií, kde nájdete odpovede na časté otázky a inšpiráciu pre vaše projekty.

Vybavení týmito tipmi a radami, sa môžete pustiť do výberu žalúzií s istotou, že vaše rozhodnutie povedie k dotvoreniu domova, kde budete v pohodlí a bude proste váš.


Petra Šenková




Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...

Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body. 

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.

 

 

Tienenie má vplyv na kvalitu spánku. Aké zvoliť?

Určite už ste počuli, aké podmienky sú pre spánok najlepšie. Medzi tie hlavné patria dostatok tmy, premeraná teplota a taktiež kľud. Ak všetky tieto podmienky splníme, čaká nás plnohodnotný spánok a ráno sa prebudíme zdravý a plní energie.