zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?

Nebojte sa, nie ste v tom sami :) Nech ste už kdekoľvek, stretávate sa s rôznymi mierami. Idete kupovať hadicu k bazénu, kábel na pripojenie počítača alebo napríklad látku na nové závesy. Všetko je udané v metroch.

Zavítate na stránky predajcov elektroniky, tam sa najčastejšie stretnete s centimetrami (poťažmo palcami). Chcete zmerať vaše rastúce dieťatko a urobiť si čiarku na ráme dverí a škrtáte centimetre. Alebo si hodláte zapísať úspech vo vašom diétnom programe a opäť si zapíšete ubúdajúce centimetre.

A potom prídete napríklad práve na naše stránky Labona.sk a zrazu prásk - žalúzia má mať od 300 mm do 2000 mm. Ufff... To je vlastne koľko? Na ktorú čiarku na metre pozerať?

Vieme, že v bežnom živote sa stretávate asi najčastejšie s centimetrami, možno metrami. My to rozhodne nechceme komplikovať, ale pre používanie milimetrov máme veľmi dobré dôvody:

  1. vyrábame žalúzie a rolety na milimeter presne podľa vami zadaných rozmerov. Vďaka tomu potom skvele sedia na vašich oknách a plnia perfektne svoju úlohu.
  2. Jednotka milimeter je všeobecne uznávaná a zavedená remeselná miera.
  3. Desatinná čiarka u centimetrov by v udávaní presných milimetrových rozmerov miatla a zbytočne by dochádzalo k častejším chybám a nepresnostiam.

Pri každom produkte, ktorý nájdete na našich stránkach, je preto uvedený presný postup, ako správne vymerať šírku aj výšku. Dôležité pri meraní je sa pozerať na menšie čiarky na zvinovacom metre a zapísať si potom celú hodnotu.

Vo väčšine prípadov odporúčame okno merať v troch rôznych miestach a do konfigurátora zapísať najmenšiu nameranú hodnotu, aby žalúzia nikde nedrhla a nezasekávala sa. Vďaka trojitému meraniu si mimo iného aj sami overíte, že meriate správne a náhodou ste sa neprehliadli.

Veríme, že všetko zvládnete vymerať bez problémov a v prípade nejasností vám budeme nápomocní na našej infolinke.


Petra Šenková




Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

 

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.

Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?