zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

S pergolou ARTOSI máte kontrolu nad svetlom aj v dome

V posledných rokoch sa bioklimatické pergoly stali veľmi obľúbenými. Mnoho ľudí však stále váha nad otázkou, či táto konštrukcia nezatieni priľahlé obývacie priestory. Odpoveď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnú kontrolu nad tým, koľko svetla do vášho domu necháte prenikať.

Farba lamelovej strechy hrá prim

Môže sa to zdať ako drobnosť, ale pre tieto prípady našim zákazníkom odporúčame výber zo svetlých farieb RAL pre strechu. Už len toto vedie k výrazne presvetlenejšiemu priestoru pod pergolou, aj v zatiahnutom stave lamel. Zatienenie ako také sa nemení, pergola pred slnkom chráni vždy rovnako. Mení sa iba „zotmenie“ priestoru.

Naklápacie lamely umožňujú reguláciu svetla

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia rozhodujú pre bioklimatickú pergolu, sú jej naklápacie lamely. Lamely možno pootočiť podľa potreby (v rozmedzí 0°-130°), takže môžete voliť medzi úplným zatienením a prechodom slnečného svetla. Ak máte obavy z toho, že by pergola mohla zatieniť priľahlé obývacie priestory, môžete lamely jednoducho nakloniť tak, aby do nich svetlo prenikalo.

Lamelová strecha

Odraz svetla môže naopak prisvetliť vaše miestnosti

Vďaka odrazu svetla od pootočených lamel môže dôjsť k tomu, že vaše miestnosti budú dokonca viac osvetlené, než keby pergola vôbec neexistovala.

Bežná prax s fungovaním pergoly ARTOSI

Od našich zákazníkov aj z vlastných skúseností vieme, ako prebieha bežné využívanie pergoly. Vezmime za príklad pergolu ARTOSI aj so screenovými roletami.

  • Večer sa zatiahnu lamely aj stiahnu dole screenové rolety. Tým je získané súkromie pod pergolou a zároveň aj pre priľahlé miestnosti v dome.
  • Ráno sa naopak lamely roztvoria a screeny vytiahnu, takže je aj priestor pod pergolou krásne presvetlený.

Uzavretý priestor pod pergolou

Výhody bioklimatickej pergoly oproti iným riešeniam

Ak by ste sa rozhodli pre pergolu bez pevnej strechy (napríklad drevené konštrukcie), môže vám chýbať ochrana pred dažďom či ostrým slnkom. Sklenené alebo polycarbonátové strechy pergoly môžu síce vyzerať esteticky, ale dochádza u nich k prehrievaniu priestoru. Navyše, ak potrebujete zatienenie, musíte často investovať do dodatočných screenových roliet nad plochu strechy. Trapezová strecha môže síce poskytnúť tieň, ale odoberá možnosť regulácie svetla, čo môže viesť k nežiaducemu zatieneniu priľahlých miestností.

Flexibilita a multifunkčnosť naklápacej strechy

Bioklimatická pergola sa neobmedzuje iba na reguláciu svetla. Máte tiež možnosť ovplyvniť, koľko vzduchu prechádza vašou terasou, čo je ideálne pre vetranie v teplých letných dňoch. A keď príde nečakaná letná búrka? S bioklimatickou pergolou môžete strechu rýchlo zatiahnuť a ochrániť tak pred kvapkami priestor pod ňou.

Záverom

Ak uvažujete o investícii do pergoly a máte obavy z možného zatienenia vašich obývacích priestorov, bioklimatická pergola je bezpochyby skvelou voľbou. Ponúka nielen možnosť regulácie svetla, ale aj estetický a moderný vzhľad, a zároveň prináša radu ďalších výhod, ktoré iné typy pergol nemôžu ponúknuť.


Petra Šenková




Prečo si zakúpiť rolovaciu sieť proti hmyzu v zime?

Siete proti hmyzu sú skvelým pomocníkom do domácnosti od jari až do jesene. Premýšľate, že si ich zakúpite? Vybrať si môžete už teraz, nech si môžete užívať príchod jari bez starosti s otravným hmyzom.

Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 2. diel Vonkajšie žalúzie

Veľké presklené plochy a francúzske okná sú v poslednej dobe populárny variant pri stavbe rodinných aj komerčných stavieb. S týmto trendom rastie taktiež dopyt po vhodnom zatienení týchto plôch, ktoré by zároveň zabránilo prehrievaniu interiéru v lete a úniku tepla v zimnom období. A práve tieto vlastnosti má vonkajšia tieniaca technika.