zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body. 

Spôsob a rýchlosť otáčania lamel

Niektorí výrobcovia využívajú pre pohyb lamel tyče, ktoré otáčajú lamely. Tyče sú na lamelách stabilne pripojené a preto aj pri naklonení strechy tak, aby prepúšťala maximum slnečných lúčov, tieto tyče tieňujú. Zároveň ide o menej estetický spôsob. Je tu viac „obnažených“ spojov, kde môže dochádzať k poruchám a trhanému chodu. Naklápanie lamel bolo v porovnaní s našou pergolou výrazne pomalšie.

Pergola ARTOSI má lamely ovládané pomocou pohonu na jednej strane profilu strechy. Nie sú tak viditeľné žiadne lanká, tyče ani iné ovládacie prvky lamel. Vďaka dostatočne silnému pohonu je aj rýchlosť naklápania lamel plynulejšia a tichšia.

Naklápanie lamel pergol

Rozdelenie strešnej časti na 2 sekcie

Veľkou výhodou pergoly ARTOSI je možnosť rozdelenia strešnej časti na 2 sekcie. Každú z nich môžete potom ovládať samostatne. 

Rozdelením na 2 časti tak môžete získať rôzne zatienený priestor pre posedenie a vedľa napríklad pre grilovanie, kde pootevrená strecha dovolí vzduchu cirkulovať a odvádza tak dym z grilu ihneď preč. 

Silnejšie profily zaručia väčšiu stabilitu aj pri subtilnejšej a elegantnejšej konštrukcii

Konštrukcia pergoly ARTOSI je vyrobená z hliníkových profilov o sile 4 mm. Vďaka tomu je možné celú konštrukciu vyrobiť subtilnejšie a pritom oveľa pevnejšie a stabilnejšie. Stojace nohy pergoly ARTOSI majú rozmer len 11 x 11 cm.

Subtilná konštrukcia pergoly

Konkurenčné pergoly mali stojace nohy aj strešnú nosnú časť vyrobenú väčšinou z 2,5-3 mm silných profilov a bolo tak potrebné vyrobiť konštrukciu festovnejšie a mohutnejšie.

Integrácia screenových roliet

Ak sa rozhodnete pre zabudovanie screenových roliet do pergoly, potom sa dívajte na integráciu krycích boxov. U pergoly ARTOSI dbáme na čistý dizajn a preto boxy pre screenové rolety lícuje s horným profilom aj stojacimi nohami.

U konkurenčných pergol sme často narazili na nezarovnané a vystupujúce boxy, ktoré kazia celkový dojem.

Zarovnanie a sladenie krycieho boxu s konštrukciou pergoly

Sladenie farieb konštrukcie a krycích boxov pre rolety

Toto bol ďalší veľmi častý postreh - lakovaná konštrukcia pergoly sa často neshodovala farbne s lakovaním krycích boxov a vodiacich líšt roliet. 

Pergolu ARTOSI aj screenové rolety dodávame z jednej dielne a sú lakované totožnými farbami. Krásne tak dokážeme sladiť oba tiene v jeden celok.

Nastaviteľná výška stojanov pre montáž

Nie vždy sa podarí dodržať presnú výšku a rovnosť podlahy a podkladu pre pergolu. U pergoly ARTOSI si jednoducho prispôsobíte výšku každej stojacej nohy zvlášť a pergolu perfektne vyrovnáte.

Integrácia elektriny pre užívanie pod pergolou

Ak si želáte pod pergolou pracovať, alebo využívať akúkoľvek techniku, vieme vám vyviesť elektrinu do zásuviek vo stojacej nohe. 

Vytvorenie domáceho letného kina

Vďaka prívodu elektriny je možné si z priestoru pod pergolou počas pár sekúnd vytvoriť súkromné letné kino. Pripojíte projektor, stiahnete jednu screenovú roletu a môžete si s priateľmi premietať film alebo napríklad športové stretnutie vášho obľúbeného klubu.

Všetko od jedného výrobcu

Bioklimatická pergola ARTOSI vrátane screenových roliet je vyrábaná a dodávaná ako komplet od jedného výrobcu, a to renomovanej českej spoločnosti ISOTRA a.s. Všetko je plne kompatibilné, detaily sú prepracované, farby sladené a jednotné.

Ak sa pôjdete pozrieť naživo, všímajte si všetkých detailov. Mohou to byť maličkosti, ale pre celkovú funkčnosť a vzhľad môžu mať veľký význam. V prípade záujmu o pergolu ARTOSI nás neváhajte kontaktovať.


Petra Šenková




Klasická horizontálna žalúzia je najpredávanejším tienením. Ako to je možné?

Moderné štýly interiéru sa neustále menia, nové trendy ovplyvňujú ich vybavenie. V našich bytoch však stále zostáva základný tieniaci produkt, ktorým je klasická hliníková žalúzia. Táto žalúzia sa využíva k zatieneniu bytov, domov, chalúp, kancelárií, výrobných hál, obchodov – a mnoho ďalších miest.

Žalúzie a rolety pod kontrolou: nezabudnite na bezpečnosť

Viete, kto je doma najväčším prieskumníkom? Kto má prirodzenú zvedavosť? Kto neustále túži po objavovaní a poznávaní okolia a môže si pritom niečo urobiť? Sú to naše deti. Aké nebezpečie hrozí u tieniacej techniky?

Ako zamerať a namontovať sieť proti hmyzu?

Každý v lete rieši rovnaký problém - otravný hmyz. Ako to urobiť, aby ste si večer mohli v pokoji rozsvietiť a nebáť sa, že vám všetok hmyz nalieta do domu? Jednoduchým riešením sú siete proti hmyzu.

Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.