zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si vybrať správne žalúzie pre vaše okná?

Sedíte doma a premýšľate, aké tienenie by bolo pre váš domov vhodné? Pozrite sa na pár rád v našom sprievodcovi. Ľahšie sa potom rozhodnete pre správny typ.

Sprievodca pre domácich majstrov: Ako vybrať správne tienenie pre vaše okná?

  1. Presné meranie, aby tienenie dokonale sedelo

    Najprv je potrebné starostlivo zmerať okná. Správne rozmery sú základom pre výber žalúzií, ktoré budú dokonale pasovať a efektívne tieniť. Meranie zahŕňa šírku, výšku aj hĺbku okenného rámu. U každého tienenia nájdete na našom e-shope vždy manuály aj videonávody, ktoré vás touto činnosťou krok za krokom prevedú.
  2. Výber materiálu s ohľadom na ráz domácnosti

    Vyberte si materiál, ktorý najlepšie zodpovedá požiadavkám na funkciu a štýl vášho domova. Hliníkové žalúzie sú odolné a ľahko sa udržiavajú, drevené žalúzie pridávajú interiéru teplý a prírodný nádych, zatiaľ čo textilné varianty ponúkajú mnoho možností regulácie svetla a súkromia.
  3. Ovládanie podľa vašich preferencií

    Pri výbere ovládania myslite na svoje potreby a preferencie. Máte radi klasiku a jednoduchosť manuálneho ovládania, alebo dávate prednosť moderným technológiám, ako sú motorizované žalúzie ovládané cez smartfón?
  4. Optimalizácia pre orientáciu okna

    Orientácia okna významne ovplyvňuje výber tienenia. Pre južnú stranu je dôležité mať možnosť regulácie svetla kvôli intenzívnemu slnku, zatiaľ čo na severnej strane môže byť dôležitejšia tepelná izolácia.
  5. Profesionálne rady, keď sa stratíte

    Ak si nie ste istí svojím výberom, alebo čelíte špecifickým výzvam, neváhajte sa obrátiť na našu zákaznícku podporu. Aj krátka konzultácia vám môže pomôcť nájsť ideálne riešenie presne pre vaše potreby.
  6. Časté otázky a odpovede pre samostatných remeselníkov

    Využite skúsenosti ostatných domácich majstrov. Fóra, diskusné skupiny alebo webové stránky môžu byť bohatým zdrojom informácií, kde nájdete odpovede na časté otázky a inšpiráciu pre vaše projekty.

Vybavení týmito tipmi a radami, sa môžete pustiť do výberu žalúzií s istotou, že vaše rozhodnutie povedie k dotvoreniu domova, kde budete v pohodlí a bude proste váš.


Petra Šenková




Porovnanie vonkajších žalúzií a roliet - ktoré vybrať?

Poďme sa v tomto článku pozrieť na ďalšiu často diskutovanú tému pri výbere tieniacej techniky. Tentoraz sa pozrieme na rozdiely medzi vonkajšími žalúziami a roletami.

 

 

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálne je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripraví ...

Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.