zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami. Ako je napr. K valitné tienenie, úspora energie, zvuková izolácia , ochrana súkromia a majetku, jednoduché ovládanie a montáž.

 


Ochrana a bezpečie

Poďme sa však bližšie pozrieť na ochrannú službu. Často sa o predokenných roletách rozpráva ako o bezpečnostnom prvku. Predokenné rolety sú vatšinou považované za pasívnu ochranu. V určitom ohľade mo žu rolety zvýšiť ochranu vášho majetku. Odradia nepozvaného hosta pred vniknutím do domu. Pre zlodeja je to prekážka, už len z toho dovodu, že pri vnikaní do domu narobí hluk a preto radšej pojde jednoduchšou cestou, cestou menšieho odporu a váš dom nenavštávi. Cennejšia je ich schopnosť ochrany súkromia a to predovšetkým pred pohľadmi susedov a okoloidúcich. Dávajú nám pocit bezpečia a ochrany. Aj vetranie oknami, ktoré sú nízko do ulice, je pri stiahnutých roletách vysoko komfortné, vďaka odvetrávajúcim otvorom v lamelách.

Rolety na elektriku nie sú len zbytočný luxus

To však neplatí o predokenných roletách pohánané motorom .Možu byt na vypínač alebo diaľkové ovládanie. Ochrana proti vlúpaniu je brzda, ktorá je súčasťou pohonu. V spojení s aretačnými závesmi účinne bráni násilnému nadvihnutiu predokenných roliet. Ak sú zamknuté alebo majú protizdvihové pružiny, náhodného zlodeja spoľahlivo odradia. Rolety s elektrickým pohonom možete naviac napojiť na centrálny systém. Pred odjazdom na dovolenku naprogramujete ich spúštanie a nikto nespozná, že nie ste doma.

Vyberte si predokenné rolety aj vy! Rolety sú skutočne výhodné. Vďaka úspore na energiách sa vám investície vrátia a ochránite svoj dom pred zlodejmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako správne zvoliť látku na zatienenie?

Chystáte sa na kúpu látkového tienenia a tápate pri nahliadnutí do vzorkovníka? Ktorú látku vybrať a na aké hodnoty sa pozerať, aby ste neboli potom nepríjemne prekvapení a miesto zatemňujúcej rolety nemali doma iba tieniacu? Viac informácií k správnemu výberu látky nájdete v tomto článku.

Aká je najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu?

Súkromie, pocit bezpečia, ale i okrasný prvok - všetky tieto funkcie môže spĺňať vhodne zvolený plot. Premýšľate aký typ vybrať? Potom nezabudnite tiež na ďalšie dôležité vlastnosti, ako je napríklad jeho odolnosť a nenáročnosť údržby.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel tretí

Na rad sa dostal tretí článok o tom, ako má správne vyzerať zabalená zásielka. Už vieme, čo očakávať pri objednávke vnútorného tienenia. V prvom diele išlo o interiérové žalúzie a v druhom o látkové interiérové tienenie. Teraz sa pozrieme na zásielky tienenie určeného pre exteriér.

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.