zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako správne vybrať žalúzie?

Žalúzie                              

Ľudia slovo žalúzie často používajú pre všetky produkty tieniacej techniky. Pokúsime sa Vám ľahko a prehľadne vysvetliť ako sa jednotlivé produkty volajú, aké sú ich hlavné výhody a kam sa najčastejšie používajú. V dnešnej dobe je už na výber oveľa viac možností než len klasické žalúzie ovládané retiazkou.



Ak však hľadáte klasické žalúzie, máte možnosť vybrať si vnútorné horizontálne žalúzie. Používajú sa najčastejšie do plastových okien v bielej farbe. Horizontálne žalúzie môžu byť aj v mnohých dekoroch zladené ku dreveným oknám. Slúžia predovšetkým na zatienenie proti slniečku a pred pohľadmi zvedavých susedov. Nevytvoríte nimi absolútnu tmu. Na výber je aj luxusné prevedenie drevených žalúzií, vyzerajú skvele na každom okne. 

                                                                                                                                                                                                                                            


Pokiaľ Vás zaujíma ďaleko väčšie zatemnenie a chcete si v miestnosti uchovať príjemnú teplotu aj v letných mesiacoch, bude lepšie, keď zvolíte vonkajšie žalúzie. Vonkajšie žalúzie sú moderný, ale aj veľmi funkčný prvok pre Váš dom. Teplota v miestnosti, ktorá je na juh, sa vďaka vonkajším žalúziám cez leto môže znížiť pokojne aj o 9 ° C.



Obvyklým mýtom je, že vertikálne žalúzie sú len do kancelárie. Áno,je to najbežnejšie použitie vertikálnych žalúzií, ale zďaleka už nie jediné. Platilo to, keď bolo na výber zo 6 odtieňov farieb. Dnes je na výber viac ako 120 druhov, typov, farieb a najrôznejších prevedení vertikálnych žalúzií. Tie sa potom skvele hodia aj do obývacích miestností v dome či byte.


Ďalšie produkty, ktoré ľudia hľadajú pod pojmom žalúzie, ale žalúzie to nie sú. Tieto produkty majú iné názvy, ale skvele plnia funkciu tienenia miesto žalúzií.

Látkové rolety - nahrádzajú funkciu žalúzií, vhodné do všetkých interiérov
Duorolety - moderná podoba látkových roliet, sú variabilnejšie a jedným zatiahnutím sa dajú regulovať
Japonské steny - skvele vyzerajú, hodia sa na zatienenie veľkých priestorov s oknami až k zemi
Plissé - najmodernejšie tienenie pre plastové okná, veľmi variabilné
Vonkajšie rolety - vytvoria absolútne zatemnenie a majú perfektné izolačné vlastnosti
Markízy - slúžia na zatienenie terás a vonkajšieho priestoru

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Výber spoľahlivého dodávateľa tieniacej techniky: návod na bezproblémový nákup

Chystáte sa zaobstarať do domu tienenie? Začínate hľadať vhodného dodávateľa, prezeráte e-shopy alebo hľadáte kamennú predajňu? Napísali sme článok, ktorý vám dá pár základných tipov, ako si správne vybrať a vyhnúť sa zbytočným komplikáciám alebo sklamaniam.

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.

Nový variant prevedenia žalúzie Cetta – Flexi systém

Vonkajšie žalúzie Cetta patria medzi obľúbený typ vonkajšieho tienenia. Ich lamely v tvare písmena „C“ sú ponúkané v niekoľkých variantoch. Na našom e-shope k žalúziám Cetta 80 a Cetta 65 pribudol nový variant a to Cetta 60 Flexi.

Ako ľahko regulovať svetlo v podkroví?

Povala a podkrovie sú originálne priestory, ktoré ponúkajú veľa možností na ich využitie. Dostatok svetla do týchto priestorov zaistia strešné okná. Ale nie vždy je jeho veľká intenzita po celý deň žiadaná. Pre zatienenie a reguláciu svetla je určená špeciálna žalúzia do strešných okien.