zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémné poveternostné vplyvy. Lamely sú vyrobené z hliníkovej zliatiny. Ich povrch je lakovaný v špeciálnej lakovni u nášho dodávateľa. Ostatné časti vonkajších žalúzií, ako sú napríklad plechové profily, sú pozinkované alebo vyrobené z hliníka. Rebríčky a textilné pásky sú vyrábané z vysoko odolných textilných materiálov testovaných na exteriérové použitie. Ich atesty prebiehajú v podmienkach -50 až + 65 ° C.

Žalúzie je navyše možné opatriť snímačmi, ktoré v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok zabezpečujú vytiahnutie žalúzie, a tak zabránia poškodeniu lamiel, napr. silným vetrom (80-90km / h). Tieto snímače sa odporúčajú do extrémnych podmienok väčšinou u vysokých administratívnych budov na poschodia 10+.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Tajomstvo zdravého home office? Dostatok svetla a správny výber farieb

Koronavírusová kríza poslala veľa Slovákov na povinný home office a niektorí si prácu z domova natoľko obľúbili, že v nej chcú pokračovať aj po skončení karantény. Aby ste sa ale na home office dlhodobo cítili dobre a podávali 100 % pracovné výkony, musíte pri zariaďovaní domáceho pracovného kútika dodržať pár základných pravidiel.
Čítajte akých.

 

 

Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.

Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?