zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Jak dostáť prírodu do interiéru? Vsaďte na drevené žalúzie

Pri výbere žalúzií do interiéru musíte myslieť nie len na farbu a vzor, ale taktiež na celkovú atmosféru, ktorú chcete pomocou tienenia vytvoriť. Trefou do čierneho sú drevené žalúzie, ktoré spoľahlivo privedú prírodu do vášho interiéru a dodajú mu príjemnú, domácu atmosféru.

Drevo vonia, a dokáže vyčarovať príjemnú atmosféru. Tento obdivuhodný a všestranný prírodný materiál nás hreje vnútorne a naopak, a nie je preto divu, že bol použitý aj na historicky prvé žalúzie. Svoju pozíciu si drevené žalúzie držia už po niekoľko storočí a nás neprestávajú baviť.

Prečo sú drevené žalúzie obľúbené?

  • Zmierňujú nadvládu kovu, skla plastu a bojujú proti strojovej podobnosti a presnosti týchto materiálov. Pretože každý drevený kúsok má svoju prirodzenú štruktúru a je originálny
  • Drevo má skvelé tepelné vlastnosti a nepreberá extrémne vonkajšie teploty, ktoré okno prenáša
  • Drží si teplotu blízku teplote v interiéru, čím stabilizuje vnútorné teploty
  • Drevené žalúzie sa ľahko udržujú, stačí ich zotrieť navlhčenou handričkou s prípravkom na drevené povrchy
  • Vďaka moreniu si môžete vybrať v širokej palete rôznych drevených odtieňov
  • Drevené žalúzie sú dodávane vo všetkých bežných rozmeroch na mieru
  • Môžete si vybrať medzi klasickou lamelou 25 mm alebo rozšírenou lamelou 50 mm

 

Užite si ozveny prírody u vás doma a poznajte kúzlo drevených žalúzií na vlastnej koži.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako vybrať tieniacu techniku? 1. diel

Mnoho z nás pocíti s prvými jarnými lúčami slnka potrebu zaobstarať si tienenie. Nie vždy však býva výber dostatočne premyslený a my sme potom z fungovania tieniacej techniky skôr v rozpakoch. Poďme si povedať, ako postupovať, aby sme nespokojnosti predišli.

Japonské posuvné steny

Japonské posuvné steny predstavujú nielen originálny prvok, ktorý dodá interiéru elegantný atmosféru, ale tiež majú všestranné využitie. Môžete ich použiť namiesto záclon do väčších okien, ale tiež je premeniť vo stenu pre zakrytie skríň.

Prečo zvoliť PurBoxy namiesto krycích plechov pod fasádu?

Často sa stretávame s otázkou, prečo sú žalúzie s PurBoxami výhodnejšie, než s klasickými krycími plechmi. Tak sa na to poďme pozrieť podrobnejšie a vysvetliť si hlavné rozdiely.

 

 

Horizontálne žalúzie alebo látkové rolety?

Je to veľmi často preberaná téma. Ak zvažujete vnútorné zatienenie okien, toto sú dva najčastejšie volené varianty. Aké sú ich výhody?